De 4 meest verkochte modellen voor de jacht:

DDOptics Warmtebeeldcamera's

DDoptics Nachtfalke VOX-FX S

899,00

Liemke Warmtebeeld Camera's

Liemke Keiler 13 Pro

1.189,00

Liemke Warmtebeeld Camera's

Liemke KEILER-18 PRO

1.790,00

Liemke Warmtebeeld Camera's

Liemke Keiler-35 Pro

2.380,00

Warmtebeeldcamera voor de Jacht

Veel mensen zijn op zoek naar een warmtebeeldcamera voor de jacht, maar vinden het lastig om het juiste model te kiezen. Wij geven je graag wat meer informatie zodat jij als jager beter kunt kiezen.

Waarom warmtebeeld?

Een warmtebeeldcamera heeft als grote voordeel dat deze niet afhankelijk is van licht. Hij doet het dus zowel overdag als ‘s nachts. Omdat warmtebronnen in het beeld oplichten tegen de achtergrond, kun je dieren dus veel beter waarnemen dan met een nachtkijker. Daarnaast straalt de warmte van het dier veel beter door bladeren, takken, gras en andere begroeiing heen. Je kunt bijvoorbeeld zelfs dwars door de rook of de mist kijken. Probeer dat maar eens met een nachtkijker!

Toepassingen bij de jacht

  • Observeren van wild
  • Waarnemen en herkennen van wild
  • Opsporen van aangeschoten wild

Waar op letten?

Bereik

Als je een warmtebeeld kijker gaat kopen voor de jacht, dan is het slim om op een aantal zaken te letten. Allereerst het bereik. Des te groter het bereik, des te verder je er mee kunt kijken. Dat klinkt logisch. Vaak is het slim om te kiezen voor een kijker met een wat groter bereik ook al wil je op de kortere afstanden waarnemen. Een kijker met een groter bereik geeft op de kortere afstand namelijk een beter beeld dan kijker met een korter bereik. Hierdoor kun je dus meer details waarnemen.

Beeldfrequentie

De beeldfrequentie is ook zeer bepalend voor de beeldkwaliteit. Hoe hoger deze frequentie is, des te vaker het beeld wordt opgebouwd per seconde. Voor de jacht is meer dan 30Hz echt wel gewenst. Hierdoor kun je snel bewegende dieren namelijk beter waarnemen en is het beeld veel rustiger aan je oog.

Bedrijfsduur

Een nacht kan lang duren. Kijk daarom goed naar de bedrijfsduur van de camera. Niets zo vervelend als halverwege de nacht met een lege accu komen te staan.

Constructie

De meeste camera’s zijn tegenwoordig heel stevig gemaakt. Let er toch even op dat het model op zijn minst bestand is tegen een fikse regenbui.

Wil je meer weten over warmtebeeldcamera’s voor de jacht? Bel of mail gerust met ons!